Groepenkast vervangen of uitbreiden in Aalsmeer

Zoekt u een partij in Aalsmeer die een groepenkast kan vervangen of uitbreiden? Wellicht heeft u al een wat ouder exemplaar of heeft u recent nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Allebei zijn ze een goede aanleiding om uw groepenkast aan te pakken.

En daar kunnen de elektriciens van F.S.I. Elektro u bij helpen. Bel ons op 020 - 213 60 02 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een veilige en perfect werkende groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Aalsmeer?

De twee meest voorkomende redenen dat mensen een groepenkast laten vervangen zijn veiligheid en gebruiksgemak. De meeste groepenkasten gaan zo’n 15 tot 20 jaar mee. Is de groepenkast ouder dan ervaart u sneller ongemak en ontstaat er mogelijk een onveilige situatie.

Schakelaars die inbranden of een aardlekschakelaar die dienst weigert zijn niet ongewoon. Dat kan brandgevaar opleveren en voor andere levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar dat zijn niet de enige risico’s.

Omdat we steeds meer en krachtigere elektrische apparaten gebruiken heeft een gedateerde groepenkast het moeilijk. Als er meerdere apparaten tegelijk gebruikt worden terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep kan dat voor overbelasting zorgen. Met het gevolg dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Aalsmeer?

Bij overbelasting van bepaalde groepen hoeft een groepenkast niet per se vervangen te worden. Vaak is uitbreiding van de huidige groepenkast ook een mogelijkheid. In zo’n geval creëren we een of meerdere nieuwe groepen.

Met deze aanpassing wordt de stroom evenrediger over de groepen verdeeld. En als u geïnteresseerd bent in elektronica die veel stroom verbruiken zoals een jacuzzi of een sauna maken we hiervoor een eigen groep. Hetzelfde is wenselijk wanneer u voortaan liever elektrisch zou willen koken.

De functie van een groepenkast

In elke woning en in ieder pand is een groepenkast aanwezig. Het is de plek waar de stroom binnenkomt en via verschillende groepen over het huis wordt verdeeld. Iedere groep levert dus stroom aan een specifiek gedeelte van het pand.

Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden gebruikt is er een kans op overbelasting. Als er sprake is van kortsluiting of overbelasting bij een bepaalde groep schiet de groepstop uit. En mocht dat niet gebeuren, de aardlekschakelaar. Het is dus een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat er geen grotere problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met F.S.I. Elektro voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Aalsmeer

Wilt u een gevaarlijke situatie voorkomen door tijdig een verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u graag een uitbreiding van de groepenkast voor meer gebruiksgemak van uw elektronische apparaten? In Aalsmeer helpt F.S.I. Elektro u. Bel 020 - 213 60 02 of maak gebruik van het contactformulier.