Krachtstroom aanleggen in Aalsmeer

Heeft u kortgeleden een bubbelbad aangeschaft, stapt u over op inductie koken of heeft u plannen om bedrijfsmatig zware machines in te gaan zetten? Dan is het aannemelijk dat u meer energie nodig heeft dan de gemiddelde gebruiker. Wij bij F.S.I. Elektro helpen u in Aalsmeer graag aan een 3-fasenaansluiting of met krachtstroom aanleggen. U kunt ons bereiken op 020 - 213 60 02 of vrijblijvend een offerte aanvragen via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Aalsmeer

De begrippen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden nogal eens als synoniemen gebruikt. Toch klopt dat niet helemaal. Krachtstroom is eigenlijk alleen noodzakelijk voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel alle gevallen om een 3-fasen aansluiting als het over krachtstroom gaat.

Met een 3-fasen aansluiting ontvangt uw woning drie maal 25 ampère stroom (dat is de stroomsterkte). Daardoor ontvangt uw groepenkast niet de gewoonlijke 230 volt maar drie maal 230 volt aan elektrische spanning. Door die grotere spanning kunt u apparaten gebruiken met een hogere energiebehoefte.

Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, een sauna of een inductiekookplaat. Bij een gangbare 1-fase aansluiting zouden zulke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de stroomvoorziening nu in 3 fasen wordt opgedeeld is dat niet het geval.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor hele zware machines is een 3-fasenaansluiting alleen niet voldoende. Er is ook nog krachtstroom nodig. Deze apparaten hebben niet alleen meer elektriciteit nodig maar ook meer stroomspanning. De 230 volt die huishoudelijke apparaten gebruiken is voor dit type machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt er 400 volt aan spanning gecreëerd. Voordat u de krachtstoom kunt gebruiken zal de groepenkast hier eerst op ingesteld moeten zijn. Pas als dat in orde is kunt u de zware machines in gebruik nemen.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Aalsmeer?

Naast een elektricien bent u voor krachtstroom of een 3-fasen aansluiting ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar kunt u een aanvraag indienen voor het verzwaren van uw aansluiting. Wel is het hierbij cruciaal dat uw groepenkast van een 3-fasen hoofdschakelaar is voorzien.

Is er nog niet zo’n hoofdschakelaar kunnen wij deze voor u plaatsen. Even als de noodzakelijke Perilex stekkersystemen en stopcontacten die gebruikt worden voor apparaten die afhankelijk zijn van een 3-fasen of krachtstroom aansluiting. Dat speciale stekkersysteem zorgt ervoor dat de stroomspanning evenredig over de verschillende fasen verdeeld wordt.

Contact met F.S.I. Elektro voor krachtstroom aanleggen in Aalsmeer

Bent u geïnteresseerd in een 3-fasenaansluiting of in krachtstroom? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? In Aalsmeer kunt u bij F.S.I. Elektro terecht. Ook voor meer informatie.

Wij voorzien u graag van een nieuwe aansluiting en dragen zorg voor alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een 3-fasen, een krachtstroom als een 2-fasen aansluiting. Maak een afspraak via 020 - 213 60 02 of gebruik het contactformulier.